blog

SPA’nın faydaları saymakla tükenmez.  Hem ruhsal hem de fiziksel anlamda birçok fayda sağlayan yöntemleri içerir. 

SPA terapilerinde uygulanan yöntemler, ortamın ambiyansı ile birleştiğinde ruhunuza dinlendirici etkiler sağlarken, aroma terapileri ve masaj teknikleri ile bedeniniz aradığı şifayı bulacaktır. SPA’da kullanılan birbirinden farklı masaj ve yöntem vardır. Vücudunuzun ihtiyaçlarına ya da beklentilerinize göre tekniklere karar verebilirsiniz. Masaj sırasında kullanılan aroma terapik yağlar ve tuz çeşitleri cildinizi yeniden yapılandırarak, taze bir görünüme kavuşturur. Masaj yağları ise vücudunuza zindelik kazandırmak için birebirdir. Peki, SPA merkezi nedir? Hidroterapi uygulaması yapılan yerlere SPA merkezi adı verilir. SPA merkezleri tarafından sunulan SPA’nın birçok faydası bulunmaktadır. 

Kan dolaşımının düzenlemesine yardımcı olur. Toksinleri vücuttan atmak için uygulanan en hızlı yöntemlerden biridir. Sindirim sisteminin düzenli çalışması için destekleyicidir. Romatizmal hastalıkların iyileşmesinde rol sahibidir. Kasların yumuşamasını ve gevşemesini sağlar. Ağır spor antrenmanları sonrası yorulan ve sertleşen kas spazmlarını gidermeye yardımcı olur. Vücudun dinamizmini yeniden kazanmasına yardımcı olur. Zihinsel yorgunluk, stres gibi etkenleri ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Günlük temponun sinir sistemi üzerindeki olumsuz etkilerini ortadan kaldırır. Vücuda yüklenen aşırı elektriği alır ve rahatlama sağlar. Gerginlik yaşıyorsanız ya da geceleri uyku sorunlarınız varsa, iyileştirici etkisi ile bu sorunları ortadan kaldırır.

 Vücudun forma girmesinde, selülitlerin ortadan kalkmasında ve güzelleşmede gözle görülür farklar ortaya çıkarır. Uygulanan tekniklerin sağladığı faydalar da aşağıdaki gibi sıralanabilir. Bali masajı; vücudun enerji akışına konsantre olur. Çeşitli esnetme yöntemleriyle uygulanır ve vücuda yenilik ve güç getirir. İsveç masajı; kan akış yönüne göre yapılan bir masaj çeşididir. Farklı kas gruplarına tedavi uygular. Temel hedefi tüm bedende etkili olmaktır. Shiatsu masajı; akupressur tekniğinin kullanıldığı güçlü bir masaj tekniğidir. Tüm vücudun enerji akışına hitap eder. Bazı hastalıkları iyileştirici gücü olduğuna inanılır. Organ fonksiyonlarına faydalı bir masaj tekniğidir. 

Sporcu masajı; sporcular için iyileşme ve rehabilitasyon amaçlı uygulanır. Bir İsveç masaj uygulaması olan tekniğin, spor öncesi performans artırdığı ve spor sonrası dinlendirici etki yarattığı düşünülür. Anti-stres masajı; odak noktası baş ve omuzdur. Aromatik yağlar ile kaslar gevşetilmeye çalışılır. Özellikle gün içinde fazla strese maruz kalan kişiler tarafından ilgi görür.

 Ayak Refleksolojisi; ayaktaki basınç noktalarına odaklanılır. Güneydoğu Asya’da yaygın olarak uygulanan ayak refleksolojisi, vücudu canlandırma becerisine sahiptir.